Clubbijeenkomsten


De volgende clubbijeenkomst is op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 15.00 uur
in het Trefpunt bij de witte kerk in Nieuw Vennep.


Clubdag 3 februari 2018
Deze dag werden er speciale metingen verricht om de kwaliteit van de wifi te testen. Dit gebeurde op kundige wijze door een technische man.
Hij kon dit het beste controleren als veel leden van de CVB waren ingelogd op de wifi. Halverwege de ochtend moesten we allemaal op Trefpunt-gasten inloggen. Dit bleek meteen een verbetering. De wifi was sneller met een betere kwaliteit. Helaas was dit een tijdelijke oplossing. Wel heeft dit antwoorden gegeven op de situatie, waardoor onze verhuurder een keuze kan maken voor een definitieve oplossing met een betere wifi kwaliteit. Hopelijk zal het kerkbestuur besluiten om dit snel aan te passen. Rond tien uur werd gemeld, “blijf maar binnen, buiten is het wit” maar eind het eind van de dag was daar niets meer van te zien. Verder was het de inmiddels gebruikelijke gezellige drukte, waarbij ook het helpteam weer volop in actie kwam.


Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst en aankondiging vertrek voorzitter. 
De bijeenkomst van 6 januari was weer gezellig druk. Velen werden weer bevrijd van de computerproblemen door het ondersteuningsteam van de club. Rond het middaguur draaide de bar en de frituur weer volle uren.
En tegen enen kwamen er nog een aantal leden binnen om met de nieuwjaartoost mee te kunnen doen.
Om 13.00 uur stonden de glazen klaar om iedereen te voorzien van een drankje. De nieuwjaartoost had weer de volle aandacht. Waarna ook door mij een korte nieuwjaartoespraak werd gehouden.
Even terugblikken, maar meer naar de toekomst.
Lees …..verder: Bolleboos februari pagina 3


Terugblik op de Clubdag van 4 november

Het was al vroeg gezellig druk.
Er waren ca. 52 clubleden aanwezig. Het scherm en de beamer stonden klaar voor de uitslag van de fotowedstrijd. Om 11.30 uur werd dit humoristisch gepresenteerd door jurylid Jan van Grondelle samen met Ruth. De winnaars ontvingen een taart en alle deelnemers een roos.
Dank aan Ruth en Jan. De undercover verkenpiet heeft verslag gedaan aan Sint Nicolaas zoals u zult lezen in de Bolleboos van december.

 

De foto’s en uitslag vindt u op
op pagina: Fotowedstrijd 2017
en op pagina: Foto’s 2017 


Terugblik op de Clubdag 7 oktober 2017 – 35 jarig bestaan van onze club                    
Tekst: Mieke Ebell, Secretaris

Alle foto’s van deze clubdag zijn te zien op pagina: Foto’s

Met verbaasde gezichten stapten de leden de zaal binnen. Geen lange tafels maar zitjes voor het podium. Achterin de zaal wel twee lange tafels, die snel bezet werden. Even na 11 uur heette voorzitter Piet van Sprang alle aanwezigen hartelijk welkom.
In het kort verhaalde hij o.a. het verloop van onze vereniging.

Oprichters van de Commodore vereniging waren Han Dekker en Hans de Wijn.  Eerst vanuit het dorpshuis in Vogelenzang en later via Beinsdorp naar Nieuw Vennep.  De naam werd toen aangepast in Computer Vereniging Bollenstreek en Haarlemmermeer. Toen was het nog een vereniging waarvan veel leden jong waren, maar helaas heeft de jeugd ons tegenwoordig niet meer nodig, want zij weten inmiddels meer dan wij.  Piet zegt te hopen dat de club wat meer jongeren zal trekken.

een groot applaus

Dan heet hij Lisi Sassen en Sarah de Lange welkom, die namens de Rabo bank aanwezig zijn. Door bemiddeling van de Rabo bank regio Schiphol zal cybercrime specialist Ad van Bussel een presentatie geven. Voor een volle zaal zegt Van Bussel dat partijen die internet moeten beveiligen altijd achter de feiten aanlopen. Als er een beveiliging is aangescherpt, dan zoeken criminelen weer naar gaatjes hierin.

Verder aandacht om nooit te telebankieren via een open wifi. Plaats geen gekke foto’s op facebook of iets dergelijks. Hij benadrukt, dat iedereen door internet altijd te volgen is en hij geeft hierbij voorbeelden van waar en hoe het fout kan gaan, zelfs als jij zelf niets geplaatst hebt. Kijk, om foute mails te herkennen, altijd naar het complete adres van de afzender. De voorzitter bedankte Ad van Bussen. Hierna kon een ieder een drankje halen en toostten we met elkaar op de jarige CVB, terwijl een borrelhapje rond ging. Voor de presentatie en later in de middag heeft de helpdesk toch nog een aantal leden computerhulp verleend. MJR

 


Terugblik op de clubdag van 2 september

Onze eerste meeting na het zomerreces op 2 september was zoals gebruikelijk een open dag, om eventueel toekomstige leden gelegenheid te geven een kijkje te komen nemen en de sfeer te proeven. Toch was het door het mooie weer niet echt druk.
De helpdesk daarentegen draaide overuren door afwezigheid van voorzitter Piet van Sprang en Louis van den Bosch, beiden genoten van hun vakantie. Gelukkig zijn er altijd de meer ervaren leden die de minder ervaren leden met een probleempje terzijde staan.
Als dat niet helemaal lukt, dan kan altijd Andries nog ingeschakeld worden. Uiteraard werden er veel vakantie/zomer verhalen gedeeld, vaak aangevuld met mooie foto’s.
Al met al kijken we weer terug op een gezellige zaterdag. Vroeg in de middag werd de zaal steeds leger. Slechts een enkeling was nog bezig en om 14.30 uur werden de tafels opgeruimd.


Informatie over clubbijeenkomsten.
De eerste zaterdag van de maand.
De zaal is van 10.00 tot 15.00 geopend. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Toegang is gratis voor leden, voor niet-leden is de toegang € 3,00 indien u (de hele dag) wilt bijwonen.
Tijdens de openingsuren kan vrij gebruik worden gemaakt van een beveiligd (draadloos) internet.
Er is een internetcafé met Laptops, hard en/of softwareondersteuning (technische vraagbaak), een cursushoek, maar ook een winkel voor nieuwe of tweedehands computers en onderdelen aanwezig. Voor het komende seizoen zijn er weer verschillende themadagen gepland waarin actuele demonstraties en presentaties zullen worden gehouden door genodigden of leden die kennis hebben van specifieke programma’s of software. Uiteraard zal ook voor ondersteuning tijd worden vrijgemaakt. Ook zullen voor beginnende en gevorderde senioren weer gratis inloopmiddagen komen. Kortom de moeite waard om die dag langs te komen bij De CVB. U bent van harte welkom !

Het Trefpunt,
Hoofdweg 1318
te Nieuw-Vennep
(naast de witte kerk)

 

 


CVB-clubdag op zaterdag 6 mei                              Door Secretaris: Mieke Ebell

Op de meeting van 6 mei waren in de ochtend toch veel
leden aanwezig en er was een gezellige sfeer.
De helpdesk had het behoorlijk druk, want zij mistten Piet
vanwege de presentatie en Louis, die afwezig was wegens
vakantie. De wifi viel af en toe uit, gelukkig minder
dan op de vorige meeting. Na de loterij werd het stiller, ook
vanwege het mooie weer.
Presentatie
Er was veel belangstelling voor de presentatie van Piet
van Sprang over back-up programma SyncBackFree.
Ondanks de aankondiging van zelf potlood en papier meenemen,
had Piet toch een handleiding gemaakt, die ook
op de site staat. Tevens was het mogelijk het besproken
programma door Piet op een zelf meegebrachte memory
stick te laten zetten.

 

Workshop presentatie van clubbijeenkomst op zaterdag 6 mei 2017 door Piet van Sprang.
Veilig omgaan met uw DATA op de computer
Om gemakkelijk en veilig met uw data op de computer om te gaan is het van belang dat er een goede structuur is aangebracht in uw data opslag. Rubriceer alles op een overzichtelijke manier.
Het mooiste is dat u uw harde schijf in 2 partitie heeft gedeeld, en dat u op de 2e partitie (de D-schijf) alle data heeft staan. Dan kunt u in een keer van die gehele schijf een back-up maken.
Klik op PDF document: Veilig omgaan met uw DATA2017

Ook op pagina: Workshops-Algemeen


CVB-clubdag op zaterdag 1 april                            Door Secretaris: Mieke Ebell
Het was koud buiten en gezellig druk binnen. Rond de klok van
10 kwamen de meeste binnen lopen, zetten hun computer op
een plekje en maakten een praatje met bekenden. Er was geen
presentatie, maar daardoor voldoende hulp waar nodig. Rondkijkend zag je waar men mee bezig was.
Ook onderling laat men elkaar graag nieuwe programma’s of foto’s zien, maar ook wie kan geeft een helpende hand. Helaas viel de wifi een aantal keren uit en dat is hinderlijk.
Het bestuur vindt dit erg jammer en probeert hiervoor een oplossing te vinden, maar is natuurlijk afhankelijk van het Trefpunt.
Wel kijken we weer terug op een drukke en gezellige clubdag,
waarbij tijdens de loterij weer mooie prijsjes werden gewonnen.


Workshop Presentatie van de clubbijeenkomst, zaterdag 04-03-2017

Hand Out is te vinden op pagina: Workshop-Veiligheid

Veiligheid, Randsomeware en andere vormen van oplichting

Aanstaande clubdag wil ik een presentatie houden over dit thema “Veiligheid, Randsomeware en andere vormen van oplichting”. Veiligheid is niet alleen beschikken over een goede virus scanner, maar heeft eigenlijk nog meer te maken met uw eigen gedrag in het algemeen en op de computer in het bijzonder. Niet alleen de manier waarop u op internet surft, maar ook de wijze waarop u op “vreemde” e-mails reageert.

Ik hoef u niet te zeggen: doe uw deur op slot als u het huis uitgaat, want met een plastic kaartje zijn ze binnen twee seconden bij u binnen. Datzelfde geldt ook voor u, als u achter de pc zit! Klik niet zomaar ergens op, zoals in onderstaande valse mail van de Rabobank.

 

Tijdens de presentatie zal ik uitgebreid ingaan op alle mogelijke vormen van oplichting en de wijze hoe u daarop kunt reageren. Ik hoop u op de clubdag van 4 maart vanaf 11.00 uur op het podium te ontmoeten.

Andries Vermeulen


Comments are closed.