Clubbijeenkomsten

Clubbijeenkomst op zaterdag 2 februari met om 11.00 uur

Workshop “Spraakherkenning omzetten in tekst”    

Het leven kan toch een stuk makkelijker zijn als je door middel van je eigen stem een brief, e-mail of notulen kan (laten) opstellen. Spraak kan tegenwoordig snel worden omgezet naar tekst alsof deze gesproken tekst door u met een toetsenbord is ingetypt. Dennis Witjas van AVT Benelux zal dat u demonstreren in een workshop op zaterdag 2 februari van 11 tot 12.30u tijdens de meeting van Computer Vereniging DeCVB. Daarin laat hij zien wat met spraakherkenning mogelijk is, waar je dat tegen komt en hoe je dat met software op de PC of smartphone digitaal dicteert en/of vastlegt.

Misschien ook iets voor u ? Iedereen kan het bijwonen alleen voor niet-leden
is het entree € 3.

Meer informatie over spraakherkenning kan je ook vinden op de website van AVT Benelux: http://spraakherkenning.nl/


De Bolleboos van januari jl. met hindernissen    Tekst: Mieke Ebell Secretaris

U ontvangt de Bolleboos in uw mailbox of per post in de week van de clubdag.
De laatste clubdag was 5 januari, dat betekende mede door de Kerst, dat de redacteur Rob uiterlijk vóór 24 december de kopij (van de bestuursleden) diende te ontvangen. Dan gaat Rob aan de slag, stuurt een ruwe versie aan de bestuursleden (en nog steeds naar Huub voor taalfouten correctie) en wordt er soms over en weer het één en ander aangepast. Ondertussen heeft Nel het ledenbestand naar Rob gestuurd (voor verzending van de digitale versie) en naar Mieke (voor verzending per post). Die maakt de etiketten gereed. Als de Bolleboos helemaal gereed is zorgt Rob voor digitale verzending, eerst naar de drukker op zondagavond (soms zelfs ’s nachts vanwege zijn werk) en meestal dinsdags per email naar de leden.
Op maandagmorgen 31 december gaat Mieke om 9.00 uur naar Grafisch Bureau PG de Rank in Nieuw Vennep met de ± 200 etiketten.
Terwijl de eerste Bollebozen gedrukt en gevouwen worden kan zij beginnen met etiketten te plakken en is meestal alles verzend klaar om 10.30 uur.

Zo zou het horen te gaan, maar deze maandagochtend liep alles heel anders.
Eerst liep het papier vast en de machine bleef storing geven. Zoeken of er misschien ergens nog een snippertje papier was achtergebleven. Nee, maar de machine wilde niet meer “nieten”.
Ton met zijn assistente Corry besloten om dan maar met de hand te “nieten” en te vouwen. Het drukken werd via een andere papierlade hervat.
Alles opnieuw ingesteld zonder “nieten”, aantallen bijstellen en weer verder, totdat . . . . enkele minuten later de stroom uitviel.
In de Rank waren de dames bezig om 1400 oliebollen te bakken voor de oudejaars-actie. Gelukkig werkte de aardlekschakelaar prima, maar wat veroorzaakte de stroomstoring?
Ton als techneut liep heen en weer. Stroom weer aan, machine weer opnieuw opstarten en instellen. Dit gebeurde die ochtend minstens vier keer. Inmiddels raakte ook Ton een beetje oververhit.
Uiteindelijk bleek dat in een andere ruimte een aantal elektrische kacheltjes stonden, zodat het  deeg voor de oliebollen kon rijzen. Toen die uit waren gezet, was het leed geleden en kon de Bolleboos toch maandagmiddag bij post.nl afgegeven. Door Nieuwjaarsdag ontving u hem die week toch later dan gewoonlijk.


Terugblik 5 januari, Clubbijeenkomst
Zoals de meeste leden weten, heffen we de eerste clubdag in januari het glas om elkaar een goed jaar en een
goede gezondheid toe te wensen. Er waren ongeveer 50 leden aanwezig en om 13.00 uur hadden alle aanwezigen
een drankje gehaald. Vicevoorzitter Andries wenste ons allen een mooi computerjaar. Wel sprak hij de hoop uit, dat
het bestuur dit jaar weer voltallig zal worden. Hij riep op om op de Algemene ledenvergadering in maart aanwezig
te zijn. Nel had weer mooie en vooral lekkere prijsjes voor de loterij.
De nieuwe Samsung Tablet bij de internethoek is voor u beschikbaar om te proberen. Begin januari was er nog
slechts een enkeling met belangstelling. Nieuwigheid ?
Bent u van plan om een Android tablet aan te schaffen, dit is de mogelijkheid om te testen en er vragen over te
stellen. De tablet ligt niet in de internethoek, maar is beschikbaar via één van de aanwezige bestuursleden.
Wel staan er zoals gebruikelijk 2 laptops in de internet-hoek om te gebruiken. Zelf heb ik weer ervaren hoe belangrijk de hulp van andere leden is. Ik zit ook in het bestuur van een vereniging in Beverwijk. Daar heb ik de functie van penningmeester. Plotseling overleed half november onze secretaris, waardoor haar taken tijdelijk grotendeels bij mij terecht kwamen.
Alle stukken in word en excel voor de a.s. jaarvergadering in februari wilde ik samenvoegen tot
één PDF bestand, maar dat had ik nog nooit gedaan en daarom links/rechts hulp op de club gevraagd. Als je zelf
niet weet hoe iets op te lossen, of met welk programma, is de ondersteuning en hulp van andere leden onmisbaar.
Na wat googelen op de clubdag door Dick en proberen is het gelukt, met heel veel dank, vooral aan Dick en Jan.
Mieke Ebell


Terugblik 1 december, Clubbijeenkomst
Het was aardig druk. Mede door publicaties in de weekbladen waren er extra mensen gekomen. Er waren ongeveer 55 personen aanwezig. De presentatie van SincBackFree door Piet van Sprang werd bezocht door
33 personen, waaronder ook nieuwe bezoekers.
Er waren pepernoten en mooie loterij prijzen. Louis was afwezig,
Mieke kreeg hulp van Ton voor een website-gebeuren, dus het was extra druk voor Andries. In de internethoek stonden 2 laptops. Ook de nieuwe Samsung Tablet is voor u beschikbaar om te proberen of over te vragen. Het is een Android systeem. Laat het even weten bij Nel, dan zal zij u doorverwijzen naar Hans, die op de Samsung tablet en het systeem Android voldoende thuis is om u bij te staan.%MCEPASTEBIN%

_______________________________________________________________________________
Terugblik clubdag 3 november en inloop 13 november

Zaterdag 3 november waren om en nabij 44 leden aanwezig.
Webmaster Ruth Spaargaren en Jan van Grondelle presenteerden de uitslag van de fotowedstrijd. De winnende foto’s werden getoond en de winnaars beloond met een taart. Voor alle deelnemers was een roos. De terechte winnaar was Nel van der Linden, met een gebakschoteltje vol met feestvierende mussen. De heer Carel Wierink vond het thema “Feest” lastig. Ja en dan kun je verwachten dat je gevraagd wordt om volgend jaar de fotowedstrijd te organiseren en een eventueel thema te bedenken. Heel sportief vroeg Carel hierbij hulp van Ruth en/of andere leden.
Er waren weer mooie prijzen voor de loterij. Compliment voor Nel.
Op de inloop middag 13 november was het al vroeg een drukte van belang. Er werd zelfs uitgeweken naar de hal.
Velen werden geholpen door het aanwezige helpteam, maar ook werd elkaar de nodige tips en trucs getoond.
Door de persoonlijke benadering zijn deze middagen een goede aanvulling op de clubdagen.


Terugblik 6 oktober
Veertig leden bezochten de club dag op zaterdag 6 oktober. Andries had een presentatie over video’s bewerken in Windows 10. Twintig mensen bestegen het toneel en zaten aandachtig te luisteren. Diverse vragen werden door Andries beantwoord en toen Andries zei: zal ik de presentatie nog een keer herhalen, maar je moet het wel zelf uitproberen gingen een heleboel mensen van het toneel om te oefenen. Een beetje een rare afloop voor een presentatie.
De helpdesk had het druk. Het internetcafé werd niet gebruikt.
We hadden wel 3 nieuwe leden.
Voorafgaand aan de loterij werd er nog even aandacht gevraagd voor de
fotowedstrijd van Ruth. Ze had heel weinig inzendingen.
Een mevrouw had een groot probleem en een oplossing was niet nabij. Die kreeg een vervolg op de inloopmiddag van 16 oktober en werd toen met succes alsnog opgelost.
Bravo voor de helpdesk.

Vervolg op Workshop van 6 oktober:
Video’s maken en bewerken in Windows 10 Workshop presentatie door Andries Vermeulen

Klik op: Hand-Out-Video  maken

Ook op pagina: Workshop-Algemeen


Terugblik cursusdag 8 september 2018

Gemiddeld waren er steeds 35 leden aanwezig in de zaal. Velen bleven niet zo lang en vertrokken weer, terwijl anderen binnenliepen. Totaal waren er toch bijna 50 leden en bezoekers.
Er was ook heel veel in de regio te doen o.a. Open Monumentendag, Braderie voor verenigingen, feestweek Vijfhuizen en nog veel meer.
De helpdesk was regelmatig in touw. Velen werden geholpen door Andries, Louis, Ferdinand, Nel en Mieke, maar ook extra helpende handen van Rob, Huub en Astrid.
Rond 13.00 uur kwam Denny samen met zijn moeder binnen. Hij had de oudere computer van zijn opa gekregen, met de bedoeling deze te gebruiken voor projecten op de basis school en ook om PowerPoint presentaties te kunnen maken. Ze wonen om de hoek en dachten, laten we maar eens kijken of wij geholpen kunnen worden en ze vroegen naar de mogelijkheden. Louis heeft hem heel blij gemaakt door zijn computer geheel school klaar te maken. Dus ook voor hulp bij projecten kunnen scholieren bij de CVB terecht.
Op de clubdag staan in de internethoek 2 laptops klaar. Voor de loterij had Nel mooie prijsjes. Een paar planten, kaasplankje, fles met knabbels. Om 14.30 kwam er nog een lid speciaal om te helpen met opruimen. Dank daarvoor, vele handen maken licht werk.


Terugblik clubdag zaterdag 7 april
Niet heel druk, maar toch zo’n 40 leden waren aanwezig. Het is altijd goed om te zien, dat veel leden elkaar helpen. Ook toont men elkaars foto’s en/of video’s. Zo toonde Astrid mooie beelden van haar sport, het rolstoeldansen. Dit was de eerste keer dat de winkel van Piet ontbrak. Gelukkig had hij toch het één en ander bij zich. Zo heeft hij een paar leden kunnen helpen. Voor de loterij had Nel voor mooie prijsjes gezorgd. De wifi functioneerde goed en zo hoort het ook, vooral bij een computerclub. Zijn er leden die iPad en/of Android gebruiken en hun kennis willen overdragen? Maak u bekend. Soms is een klein beetje meer kennis al voldoende om een ander te helpen


Terugblik clubdag 3 maart 2018
De digitale Bol was niet door iedereen ontvangen. Het blijkt dat velen dat toch zien als een
herinnering.
Het eerste wat het Bestuur hoorde van vele leden: “We hebben de Bolleboos niet per mail ontvangen.
” Het bleek een samenloop van omstandigheden te zijn. Nel, Piet en Rob hebben onderzocht waardoor de digitale Bol niet was verzonden en dit hersteld. Daarna heeft Rob de Bolleboos-maart diezelfde ochtend opnieuw verstuurd. Of het alleen aan het niet ontvangen van de Bol heeft gelegen zullen we niet weten, want de enthousiastelingen waren misschien schaatsen. Wel waren er ± 42 leden aanwezig. Er kwam zelfs een oud-lid helemaal uit Maarsbergen, met een bos bloemen voor Piet van Sprang, als dank voor zijn jarenlange inspanningen voor de club. Er was wel een loterij, met de laatste bonnetjes voor Kees en geen bonnetjes meer voor de winkel.
De nieuw te gebruiken wifi functioneerde goed. Johan Schoone, de ict man van de kerk, heeft Louis uitgelegd hoe deze de volgende keer aan te sluiten. Deze oplossing is prima voor ons. Het is een open wifi, waarbij eerst ingelogd wordt op de website van het Trefpunt waarop men akkoord moet gaan met de voorwaarden en dan wordt ingelogd. Op deze wijze wordt iedere gebruiker van dat netwerk afgeschermd voor anderen, doordat er op dat netwerk een eigen beveiliging zit met een eigen firewall.
De afgelopen 2 maanden dat wij dit netwerk mochten testen, was toegang tot internet voor iedereen mogelijk. Iedereen kon nu de hele dag op internet zonder er uitgegooid te worden en ik kan u zeggen dat alle aanwezige leden zeer tevreden waren met deze praktische oplossing. Dit was een van de heikele punten waar wij als bestuur van de computerclub ons hard voor hebben gemaakt.


Clubdag 3 februari 2018
Deze dag werden er speciale metingen verricht om de kwaliteit van de wifi te testen. Dit gebeurde op kundige wijze door een technische man.
Hij kon dit het beste controleren als veel leden van de CVB waren ingelogd op de wifi. Halverwege de ochtend moesten we allemaal op Trefpunt-gasten inloggen. Dit bleek meteen een verbetering. De wifi was sneller met een betere kwaliteit. Helaas was dit een tijdelijke oplossing. Wel heeft dit antwoorden gegeven op de situatie, waardoor onze verhuurder een keuze kan maken voor een definitieve oplossing met een betere wifi kwaliteit. Hopelijk zal het kerkbestuur besluiten om dit snel aan te passen. Rond tien uur werd gemeld, “blijf maar binnen, buiten is het wit” maar eind het eind van de dag was daar niets meer van te zien. Verder was het de inmiddels gebruikelijke gezellige drukte, waarbij ook het helpteam weer volop in actie kwam.


Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst en aankondiging vertrek voorzitter. 
De bijeenkomst van 6 januari was weer gezellig druk. Velen werden weer bevrijd van de computerproblemen door het ondersteuningsteam van de club. Rond het middaguur draaide de bar en de frituur weer volle uren.
En tegen enen kwamen er nog een aantal leden binnen om met de nieuwjaartoost mee te kunnen doen.
Om 13.00 uur stonden de glazen klaar om iedereen te voorzien van een drankje. De nieuwjaartoost had weer de volle aandacht. Waarna ook door mij een korte nieuwjaartoespraak werd gehouden.
Even terugblikken, maar meer naar de toekomst.
Lees …..verder: Bolleboos februari pagina 3


Informatie over clubbijeenkomsten.

De eerste zaterdag van de maand.
De zaal is van 10.00 tot 15.00 geopend. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Toegang is gratis voor leden, voor niet-leden is de toegang € 3,00 indien u (de hele dag) wilt bijwonen.
Tijdens de openingsuren kan vrij gebruik worden gemaakt van een beveiligd (draadloos) internet.
Er is een internetcafé met Laptops, hard en/of softwareondersteuning (technische vraagbaak), een cursushoek, maar ook een winkel voor nieuwe of tweedehands computers en onderdelen aanwezig. Voor het komende seizoen zijn er weer verschillende themadagen gepland waarin actuele demonstraties en presentaties zullen worden gehouden door genodigden of leden die kennis hebben van specifieke programma’s of software. Uiteraard zal ook voor ondersteuning tijd worden vrijgemaakt. Ook zullen voor beginnende en gevorderde senioren weer gratis inloopmiddagen komen. Kortom de moeite waard om die dag langs te komen bij De CVB. U bent van harte welkom !

Het Trefpunt,
Hoofdweg 1318
te Nieuw-Vennep
(naast de witte kerk)


                             

Comments are closed.