Clubbijeenkomsten

De volgende clubbijeenkomst is op zaterdag 3 november met uitreiking en bekent making
van de Fotowedstrijd.


Vervolg op Workshop van 6 oktober:
Video’s maken en bewerken in Windows 10 Workshop presentatie door Andries Vermeulen

Klik op: Hand-Out-Video  maken

Ook op pagina: Workshop-Algemeen


De volgende clubbijeenkomst is op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 15.00 uur
in het Trefpunt bij de witte kerk in Nieuw Vennep.
Vooraankondiging:
Video’s bewerken in Windows 10 U weet ongetwijfeld dat het in Windows 7 alom bekende en gewaarde programma Movie Maker met de komst van Windows 10 naar de eeuwige jachtvelden is verdwenen.
In plaats daarvan heeft Microsoft aan de app Foto’s sinds de (Fall Creators) Update van oktober 2017 het onderdeel Story Remix toegevoegd.
De mogelijkheden daarvan zijn met de Spring Creators Update 2018 weer wat verder uitgebreid.
Reden genoeg om u middels een workshop uitgebreid te laten ervaren welke mogelijkheden Story Remix heeft om van afzonderlijke foto’s en/of video’s een presentatie te maken om aan uw familie, vrienden of bedrijfspresentaties te tonen.
De workshop zal gegeven worden op de clubdag van 6 oktober 2018 op het podium van het Trefpunt, van 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur
Zet het alvast in uw agenda, het belooft een zeer boeiende workshop te worden. Een hand-out zal ik ook voor u maken, die later ook op de website gezet zal worden. Andries Vermeulen.

Workshop, Vooraankondiging
Bent u al met vakantie geweest? Ik ook, we zijn naar van der Valk natuurresort Drewitz geweest. Het ligt in het merengebied van Mecklenburg-Voor-Pommeren vrij dicht bij de Poolse grens. Het is het voormalig jachthuis met botenhuis van Erich Honecker, dat hij op zijn 70e verjaardag van de Stasi heeft gekregen. Wij verbleven in een suite die nog grotendeels ingericht was volgens de tijd van toen…….. Ik heb met onze telefoons wat foto’s gemaakt, foto’s waarmee u teruggaat in de tijd, maar ook mooie foto’s met uitzicht op het meer etc. In de workshop zal ik proberen om met deze foto’s een mooie dia voorstelling te maken en u te laten zien wat de mogelijkheden met de app Foto van Windows 10 zijn. Zet 6 oktober alvast in uw agenda, dan kunt u een klein stukje meegenieten! 

Terugblik cursusdag 8 september 2018
Gemiddeld waren er steeds 35 leden aanwezig in de zaal. Velen bleven niet zo lang en vertrokken weer, terwijl anderen binnenliepen. Totaal waren er toch bijna 50 leden en bezoekers.
Er was ook heel veel in de regio te doen o.a. Open Monumentendag, Braderie voor verenigingen, feestweek Vijfhuizen en nog veel meer.
De helpdesk was regelmatig in touw. Velen werden geholpen door Andries, Louis, Ferdinand, Nel en Mieke, maar ook extra helpende handen van Rob, Huub en Astrid.
Rond 13.00 uur kwam Denny samen met zijn moeder binnen. Hij had de oudere computer van zijn opa gekregen, met de bedoeling deze te gebruiken voor projecten op de basis school en ook om PowerPoint presentaties te kunnen maken. Ze wonen om de hoek en dachten, laten we maar eens kijken of wij geholpen kunnen worden en ze vroegen naar de mogelijkheden. Louis heeft hem heel blij gemaakt door zijn computer geheel school klaar te maken. Dus ook voor hulp bij projecten kunnen scholieren bij de CVB terecht.
Op de clubdag staan in de internethoek 2 laptops klaar. Voor de loterij had Nel mooie prijsjes. Een paar planten, kaasplankje, fles met knabbels. Om 14.30 kwam er nog een lid speciaal om te helpen met opruimen. Dank daarvoor, vele handen maken licht werk.


Terugblik clubdag zaterdag 7 april
Niet heel druk, maar toch zo’n 40 leden waren aanwezig. Het is altijd goed om te zien, dat veel leden elkaar helpen. Ook toont men elkaars foto’s en/of video’s. Zo toonde Astrid mooie beelden van haar sport, het rolstoeldansen. Dit was de eerste keer dat de winkel van Piet ontbrak. Gelukkig had hij toch het één en ander bij zich. Zo heeft hij een paar leden kunnen helpen. Voor de loterij had Nel voor mooie prijsjes gezorgd. De wifi functioneerde goed en zo hoort het ook, vooral bij een computerclub. Zijn er leden die iPad en/of Android gebruiken en hun kennis willen overdragen? Maak u bekend. Soms is een klein beetje meer kennis al voldoende om een ander te helpen


Terugblik clubdag 3 maart 2018
De digitale Bol was niet door iedereen ontvangen. Het blijkt dat velen dat toch zien als een
herinnering.
Het eerste wat het Bestuur hoorde van vele leden: “We hebben de Bolleboos niet per mail ontvangen.
” Het bleek een samenloop van omstandigheden te zijn. Nel, Piet en Rob hebben onderzocht waardoor de digitale Bol niet was verzonden en dit hersteld. Daarna heeft Rob de Bolleboos-maart diezelfde ochtend opnieuw verstuurd. Of het alleen aan het niet ontvangen van de Bol heeft gelegen zullen we niet weten, want de enthousiastelingen waren misschien schaatsen. Wel waren er ± 42 leden aanwezig. Er kwam zelfs een oud-lid helemaal uit Maarsbergen, met een bos bloemen voor Piet van Sprang, als dank voor zijn jarenlange inspanningen voor de club. Er was wel een loterij, met de laatste bonnetjes voor Kees en geen bonnetjes meer voor de winkel.
De nieuw te gebruiken wifi functioneerde goed. Johan Schoone, de ict man van de kerk, heeft Louis uitgelegd hoe deze de volgende keer aan te sluiten. Deze oplossing is prima voor ons. Het is een open wifi, waarbij eerst ingelogd wordt op de website van het Trefpunt waarop men akkoord moet gaan met de voorwaarden en dan wordt ingelogd. Op deze wijze wordt iedere gebruiker van dat netwerk afgeschermd voor anderen, doordat er op dat netwerk een eigen beveiliging zit met een eigen firewall.
De afgelopen 2 maanden dat wij dit netwerk mochten testen, was toegang tot internet voor iedereen mogelijk. Iedereen kon nu de hele dag op internet zonder er uitgegooid te worden en ik kan u zeggen dat alle aanwezige leden zeer tevreden waren met deze praktische oplossing. Dit was een van de heikele punten waar wij als bestuur van de computerclub ons hard voor hebben gemaakt.


Clubdag 3 februari 2018
Deze dag werden er speciale metingen verricht om de kwaliteit van de wifi te testen. Dit gebeurde op kundige wijze door een technische man.
Hij kon dit het beste controleren als veel leden van de CVB waren ingelogd op de wifi. Halverwege de ochtend moesten we allemaal op Trefpunt-gasten inloggen. Dit bleek meteen een verbetering. De wifi was sneller met een betere kwaliteit. Helaas was dit een tijdelijke oplossing. Wel heeft dit antwoorden gegeven op de situatie, waardoor onze verhuurder een keuze kan maken voor een definitieve oplossing met een betere wifi kwaliteit. Hopelijk zal het kerkbestuur besluiten om dit snel aan te passen. Rond tien uur werd gemeld, “blijf maar binnen, buiten is het wit” maar eind het eind van de dag was daar niets meer van te zien. Verder was het de inmiddels gebruikelijke gezellige drukte, waarbij ook het helpteam weer volop in actie kwam.


Terugblik nieuwjaarsbijeenkomst en aankondiging vertrek voorzitter. 
De bijeenkomst van 6 januari was weer gezellig druk. Velen werden weer bevrijd van de computerproblemen door het ondersteuningsteam van de club. Rond het middaguur draaide de bar en de frituur weer volle uren.
En tegen enen kwamen er nog een aantal leden binnen om met de nieuwjaartoost mee te kunnen doen.
Om 13.00 uur stonden de glazen klaar om iedereen te voorzien van een drankje. De nieuwjaartoost had weer de volle aandacht. Waarna ook door mij een korte nieuwjaartoespraak werd gehouden.
Even terugblikken, maar meer naar de toekomst.
Lees …..verder: Bolleboos februari pagina 3


Informatie over clubbijeenkomsten.

De eerste zaterdag van de maand.
De zaal is van 10.00 tot 15.00 geopend. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. Toegang is gratis voor leden, voor niet-leden is de toegang € 3,00 indien u (de hele dag) wilt bijwonen.
Tijdens de openingsuren kan vrij gebruik worden gemaakt van een beveiligd (draadloos) internet.
Er is een internetcafé met Laptops, hard en/of softwareondersteuning (technische vraagbaak), een cursushoek, maar ook een winkel voor nieuwe of tweedehands computers en onderdelen aanwezig. Voor het komende seizoen zijn er weer verschillende themadagen gepland waarin actuele demonstraties en presentaties zullen worden gehouden door genodigden of leden die kennis hebben van specifieke programma’s of software. Uiteraard zal ook voor ondersteuning tijd worden vrijgemaakt. Ook zullen voor beginnende en gevorderde senioren weer gratis inloopmiddagen komen. Kortom de moeite waard om die dag langs te komen bij De CVB. U bent van harte welkom !

Het Trefpunt,
Hoofdweg 1318
te Nieuw-Vennep
(naast de witte kerk)

 

 


                             

Comments are closed.