Inloopmiddagen

Inloop – en extra computermiddag 2018

De volgende Inloop- en extra computermiddag is op dinsdag 16 oktober
van 13.30 tot 16.00 uur in het Treffpunt.

 

 

 

Zalencentrum
Het Trefpunt Nieuw-Vennep
Hoofdweg 1318
2153 LS  Nieuw-Vennep
Tel. 0252-672476
trefpunt@wittekerk.nl

 Terugblik: Inloop dinsdagmiddag 24 april.

Ruim tien minuten later arriveerden Andries en Mieke en zaal 3 in het Trefpunt was al redelijk vol. Andries ging meteen aan de slag. Niet meer in de laptop kunnen omdat het wachtwoord het niet doet. Ja, dat was de eerste klus en zoals gebruikelijk bij Andries, het probleem werd met succes verholpen. Hulp bij het instellen van instellingen. Hoe doe je dit ook alweer? Louis was vooral bezig om hulp te bieden bij update en (her)installatie van de nieuwste Windows 10 wat uiteindelijk gelukt is en iedereen tevreden naar huis keerde. Wat opviel was dat veel laptops wilden updaten en dat duurt heeeeel lang. Vooraf de updates tijdelijk uitzetten helpt altijd.

Daarom een tip voordat u naar de inloop, de clubdag of een cursus gaat! Probeer zoveel mogelijk thuis de updates binnen te halen en te installeren en herstart daarna nog een keer extra. Thuis gaat dat veel sneller. Voor de helpdesk houdt het heel erg op om lang te moeten wachten totdat de computer is bijgewerkt. Sommige updates herstarten een paar keer achter elkaar. Denk eraan: voor de clubdag of inloop (maar ook voor de cursus): eerst thuis de updates binnenhalen en installeren en opnieuw opstarten.
De helpdesk is u er dankbaar voor.


Inloopmiddag op 20 februari om 13.30 uur was het kleine zaaltje al aardig vol.
Andries, Nel, Rob, Ruth en Mieke hebben veel van de aanwezigen kunnen helpen. Het prettige op de inloop is, dat je langer iemand één op één kunnen helpen en dan ook nog tijd hebt als men zelf oefent om indien nodig een aanwijzing te geven. De volgende inloop is op 24 april.
Zo laat is gekozen, omdat de volgende clubdag pas op 12 mei (tweede zaterdag) is


Inloop dinsdag 14 november
Op de inloop was het niet erg druk, omdat dit ook de eerste lesdag van Andries was. Daardoor kon er wel goed persoonlijke hulp gegeven worden. Ton, dank je wel voor de hulp bij het maken van een index achter in een te maken boek. Eerst één index, later aangevuld met nog twee extra. Fijn als je een goed voorbeeld hebt. Zo komt deze winter het boek wel klaar. Zijn er misschien nog meer leden die een boek hebben gemaakt, het uitgegeven hebben? Misschien wilt u uw ervaring delen


CVB Inloopmiddag dinsdag 11 april 2017                   Door Secretaris Mieke Ebell

Om half twee liep het kleine zaaltje van Het Trefpunt vol met clubleden. De meesten hadden een CVB Inloopmiddag dinsdag 11 april 2017 Om half twee liep het kleine zaaltje van Het Trefpunt vol met clubleden. De meesten hadden een vraag en/of hulp nodig en vooral Andries was druk bezig. Gekscherend zeggen we wel eens, dat er voortaan maar nummertjes getrokken moeten worden. Maar ook het hele helpteam Piet, Huub, Nel, Mieke, Rob en Louis, was present. Alle plaatsen waren bezet en als iemand voldoende geholpen was, maakte diegene vaak plaats voor een wachtende of nieuwkomer. Louis was zelfs uitgeweken naar de hal om in alle rust uitleg te kunnen geven. Er heerst altijd een goede sfeer en tijdens de koffie/ thee pauze worden verschillende ervaringen uitgewisseld. In het najaar zullen er weer twee inloopmiddagen worden gepland.


Inloopmiddag CVB 14 februari, in de Bolleboos gelezen.

Op Valentijnsdag was er een druk bezochte inloop in het kleine zaaltje van het Trefpunt.
Veel leden werden geholpen met soms een kleinigheidje, soms iets meer, om daarna thuis verder te gaan.
Er werd met programma’s gestoeid, maar ook werd er hulp verleend met het maken van een fotoboek.
Zo langzamerhand komt men steeds een stapje verder. Ook is de inloop bedoeld als kennismaking
met de club. Spontaan meldde een bezoekster zich als nieuw lid. Als men geholpen was, werd er
plaats gemaakt voor volgende bezoekers.
De volgende inloopmiddag is dinsdagmiddag 11 april.


 

terug naar:  Home Page 

Comments are closed.