Zaterdag 6 juni 2009 heeft de Haarlemmermeer wethouder Tom Horn het WMO certificaat ‘WMO Proof’ uitgereikt aan Computer Vereniging Bollenstreek / Haarlemmermeer.

De CVB is de laatste seizoenen actief bezig geweest om – in het bijzonder de senioren – meer bij het gebruik van de computer te betrekken. De wekelijkse inloopochtenden, met een gratis kopje koffie, waren een groot succes. Veel senior computeraars stelden moeilijke vragen en konden op de CVB lescomputers haarfijn uitgelegd krijgen hoe ze dat moesten doen. Thuis gekomen werd dat dan ook direct in praktijk gebracht. Via mond tot mond reclame werd de toeloop van geïnteresseerden steeds groter en was het schuifelen in de beschikbare ruimte.

Overgenomen uit de lokale berichten:

Meerradio – Computer Vereniging Bollenstreek WMO-proof
Bijgedragen door Bert Pieroelie, Meerradio, zondag 07 juni 2009,
NIEUW-VENNEP – In het kader van zijn WMO-toernee bezocht wethouder Tom Horn afgelopen zaterdag de maandelijkse clubmeeting van de Computer Vereniging Bollenstreek / Haarlemmermeer. Bij deze gelegenheid verklaarde hij de vereniging WMO-proof. Het keurmerk komt de CVB volgens de wethouder toe vooral vanwege haar activiteiten ten behoeve van senioren, waaronder de gratis inloopochtenden. Horn bezoekt de laatste jaren uiteenlopende organisaties die met maatschappelijke ondersteuning te maken hebben. Hij laat daarbij een spoor achter van de inmiddels welbekende t-shirts en stickers met het logo WMO-proof. De CVB bestaat al meer dan 25 jaar en is hiermee de oudste computerclub van Haarlemmermeer en de zuidelijke omgeving.

—————————————-

De Hoofddorpse Courant 11 juni 2009

(WMO is de afkorting van Wet Maatschappelijke Ondersteuning.)

Terug naar: Home
Pagina: Begin