Het internet is in onze samenleving volledig geïntegreerd en niet meer weg te denken. We maken er gebruik van voor hobby, plezier, privé en zakelijk.

Bewust internetten met het accent op veilig gebruik van allerhande media wil nog wel eens aan de aandacht ontsnappen. Begrijpelijk, in het verkeer letten we ook wel eens niet op en thuis gaat ’t ook nog wel eens mis. Zo ook is het noodzakelijk op internet de veiligheid van je handelen in het oog te houden. Wie is de afzender van deze mail over bankzaken, herken ik het nummer van de beller en zo zijn er talloze voorbeelden te noemen. Hoe onthoud en beheer ik al die wachtwoorden die echt niet overal dezelfde mogen zijn.

Hieronder zijn een aantal hyperlinks die leiden naar websites met informatie of adviezen over verschillende onderwerpen die nuttig zijn om veilig gebruik te maken van internet.

Het is misschien wat veel maar alles hoeft ook niet in één keer en soms is informatie over een bepaald onderwerp al voldoende bekend.

Oneindig online:

 

 

 

Uploaden van documenten en meer:


Veilig internetten:

 

 

Check je linkje:

Vraag en antwoord phishing:

 

 

 

Fraude helpdesk:

 

Bescherm je (outlook) tegen phishing:

 

 

Bescherm je (gmail) tegen phishing:

 

Hoe herken ik een phishing e-mail?

Veilig digitaal:

Seniorweb veilig internetten:

Gratis wachtwoord manager:

Digibeten zijn mensen die niet met een computer en internet, een smartphone of een tablet en apps om kunnen gaan. Of daar heel erg veel moeite mee hebben. In Nederland zijn er ongeveer 2,5 miljoen digibeten, waarvan 1,2 miljoen nog nooit internet hebben gebruikt.

Te makkelijk?

 

 

 

Terug naar: Home
Pagina: Begin