Lid worden van de CVB.

De Computer Vereniging Bollenstreek is in 1985 opgericht met als doel:
‘De jeugd ervaring te laten opdoen met computers.’

Tegenwoordig wordt de jeugd zeker in de beginjaren van het naar school gaan en vaak ook al thuis geleerd met computers om te gaan. Internet heeft in Nederland een enorme dichtheid en is vergelijkbaar met het netwerk van gas, water en elektriciteit. De jeugd heeft de CVB niet meer zo nodig, ze zijn vertrouwd met computergebruik en delen kennis en ervaring met elkaar maar de jeugd blijft wel altijd welkom bij ons.

Wat biedt het lidmaatschap u dan?

De jeugd is dan op computergebied vandaag de dag wel zelfredzaam maar voor de senioren biedt de vereniging kansen om een beetje achterstand in te lopen.

  • hoe moet ik internetten
  • hoe verstuur ik een email
  • hoe archiveer ik mijn bestanden
  • hoe houd ik mijn digitale foto’s overzichtelijk
  • waar kan ik terugvinden wat ik heb opgeslagen
  • wanneer maak ik een back-up
  • zijn mijn bankzaken veilig te regelen
  • kan ik mijn (klein)kinderen via de computer zien en spreken
  • hoe verweer ik me tegen cybercriminaliteit

De computer kan een doolhof zijn maar leden van de vereniging kunnen helpen de uitgang te vinden. De vereniging bundelt kennis en ervaring, beginner en expert maken de vereniging voor u, voor ons.

Word lid!

Veel onbegrijpelijke handelingen en vragen als de computer wordt opgestart doen bij 55+’ers soms de haren te berge rijzen.

Als u de clubbijeenkomsten bezoekt doet u spelenderwijs al kennis en ervaring op. U maakt kennis met anderen die misschien dezelfde interesses hebben als u. Kijk eens rustig rond en zie hoe de clubleden in de weer zijn met hun laptop of tablet. Schroom niet om vragen te stellen want twee weten altijd meer dan één. Ons motto daarom is:

‘Elkaar verder helpen.’

De contributie bedraagt € 24,00 per jaar. Onder de 16 jaar is dat € 15,00. Als u ons machtigt de contributie automatisch te innen ontvangt u € 1,50 korting en betaalt u € 22,50. Klik hieronder op het aanmeldingsformulier, print dit uit, vul de vragen in en lever het (samen met uw incasso machtiging) ondertekend in op onze bijeenkomst.

Klik: Inschrijfformulier de CVB 2024

Voor informatie over het lidmaatschap kunt u contact opnemen met:
Nel van der Linden
(Penningmeester) Email klik hier
Of komt u naar onze clubbijeenkomst waar wij u ter plekke als lid kunnen inschrijven.
Twijfelt u nog?
Heeft u vragen?
Is de CVB wel wat u zoekt?
Kom naar de clubbijeenkomst!
Zeg bij binnenkomen dat u graag even wilt rondkijken.

 


Hoe is de vereniging ontstaan?

Begin jaren ’80 werden hobbycomputers heel populair en schoten clubjes en verenigingen uit de grond. De eerste initiatieven voor zo’n vereniging, in het zuidelijke deel van Noord-Holland, werden genomen in 1982 en hebben uiteindelijk geleid tot de huidige computer vereniging. Aanvankelijk was de naam Computer Vereniging en werd er vooral gewerkt met Commodore computers. Het was daarom logisch om aansluiting te zoeken bij de in 1983 opgerichte Vereniging Commodore Gebruikers Nederland. De samenwerking verliep anders dan gewenst zodat besloten werd om als lokale Commodore Vereniging Bollenstreek zelfstandig verder te gaan. In 1985 werd de vereniging geformaliseerd met Bestuur en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De naam werd nog gewijzigd in Computer Vereniging Bollenstreek om ook andere computergebruikers van dienst te kunnen zijn en zo werd de CVB in 1985 opgericht. De vastlegging van de statuten in de notariële akte vond plaats in 1986.

Graag tot ziens!

Het adres van de clubbijeenkomsten is:

Het Ontmoetingscentrum (Maatvast),
Elemastraat 65,
2151 AJ Nieuw Vennep,
Telefoon: 0252-686138.
Voor de deur in- of uitstappen kan, gratis parkeren kan bij ‘De Doorbraak’ naast het Gezondheidscentrum / Apotheek of elders in de omgeving.

 


Terug naar:
Home
Pagina: Begin