Media-Nieuws
door Louis van den Bosch,
Public Relations Computervereniging de CVB te Nieuw-Vennep

Microsoft wil een SSD straks gaan verplichten als opstartschijf in nieuwe pc’s.

Wie nu nog een harde schijf (HDD) in zijn computer heeft en met Windows 10 of 11 werkt, zal in de praktijk merken dat alles steeds trager verloopt. Het heeft ook een langere verwerkingstijd nodig voor de alsmaar toenemende (maar noodzakelijke) updates. Je besturingssysteem zal die maar traag verwerken. Als alles lekker draait en je hebt geen haast, dan is het geen probleem natuurlijk maar daar komt op een zeker moment wel een eind aan. Mochten er problemen ontstaan, dan kan die verwerking bij het oplossen daarvan wel gaan irriteren. Je moet dan vaak veel te lang wachten. Er zijn nu geruchten dat Microsoft voornemens is om harde schijven (HDD’s) te laten vallen als het gaat om de primaire opslagapparaat in vooraf gebouwde Windows 11-pc’s en in plaats daarvan SSD’s te gebruiken. De minimale systeemvereisten voor de nieuwste versie van Windows 11 vereist al een ‘opslagapparaat van 64 GB of groter’ voor Windows 11, dus een SSD is nu (nog) geen minimumvereiste voor een standaardinstallatie. Het is nog onduidelijk of Microsoft van plan is om de minimumspecificaties voor Windows 11-pc’s te wijzigen na de omschakeling in 2023 naar SSD’s voor vooraf gebouwde systemen.

De stap om OEM’s te dwingen SSD’s te gebruiken in plaats van HDD’s voor opstartvolumes is wel logisch vanuit het oogpunt van prestaties, waardoor een snellere, responsievere gebruikerservaring wordt geboden. Veel laptops en desktop-pc’s worden al geleverd met een SSD voor de opstartschijf en sommige gebruiken een secundaire harde schijf voor bulkopslag van grote bestanden, zoals foto’s en video’s. In de praktijk heb ik gezien dat sommige wat oudere desktops of laptops, nog steeds een harde schijf als opstartapparaat gebruiken.

De meeste computers zijn gelukkig al overgestapt op SSD’s voor opstartschijven, maar ervaar nog steeds gevallen waarbij dat niet zo is. Kijk daarom nog eens goed naar je computer en controleer eens of er een harde schijf of SSD in zit. Tegenwoordig is het niet duur en moeilijk meer om je harde schijf te vervangen. Wil je daar hulp bij inroepen, dan kan je dat altijd aan me vragen.

Louis van den Bosch


Originele Versie Klik op: witte weekblad


Doelstelling is om elkaar te helpen met de computer. Heeft u moeite met het omgaan van een
daarmee of af en toe assistentie nodig om verder te komen, dan biedt Computer Vereniging DeCVB hulp bij het oplossen van computerproblemen, tablet, ipad of smartphone.

Onze vereniging bestaat in 2026 veertig jaar in de Haarlemmermeer en Bollenstreek en is met name gespecialiseerd in het geven van onderhoud, ondersteuning en/of reparaties.
Na 25 jaar in Het Trefpunt te hebben gezeten zit het eerste seizoen erop in onze nieuw locatie bij
Het ontmoetingscentrum aan de Ellemanstraat in Nieuw-Vennep.

Elke eerste zaterdag van de maand hebben we van 10 tot 14.00 uur een gezellige bijeenkomst Integriteit, vertrouwen naar elkaar maar zeker ook gezelligheid staan hoog in het vaandel. Elkaar helpen en een praatje maken hoort daar ook bij. Een aantal specialisten lopen er rond om u te helpen en de veiligheid op uw computer te waarborgen, zodat een ander niet met uw gegevens aan de haal gaat of als de computer ermee stopt dan wel verouderde software heeft. Veel doen we al bij onze leden op de meeting, maar ook vanuit huis waarbij “op afstand” de computer kan worden overgenomen om te zien wat er aan de hand is en gelijk een reparatie doen als het mogelijk is. Dit is wel allemaal vertrouwd en uiteraard met uw instemming. Indien u nieuwe apparatuur wenst of zich oriënteert kan op ook afspraak een bezoek aan huis worden gebracht om in alle rust te bekijken welke mogelijkheden of apparaten voor u het beste zijn om digitaal mee te komen.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het lidmaatschap maar € 24 per jaar (met machtiging slechts € 22,50). Hiervoor krijgt u ons maandelijkse blad en meer voor terug . Wilt u meer weten, kom dan gerust langs of neem dan vrijblijvend eens een kijkje op www.decvb.nl en/of neem contact op met een van de bestuursleden.

Lees ook

Computer Vereniging DeCVB is na 1,5 jaar weer gestart op een nieuw locatie!

 

 

 


Clubbijeenkomst (Louis)
DEEL JE NIEUWS Bijeenkomst Computer Vereniging DeCVB    Lokaal

Heeft u moeite met het omgaan van een computer of af en toe assistentie nodig om verder te komen, dan biedt Computer Vereniging DeCVB hulp bij het oplossen van computerproblemen, tablet, ipad of smartphone.