April 2019 Vraag & Antwoord 3

Vraag: Beste Andries, weet jij een goede recorder om gesprekken mee op te nemen? Zo’n klein handzaam formaat. Liefst 1 met 2 (ingebouwde) microfoons en waar de opnames op een usb-stick gezet worden.
Met een microfoon aan weerskanten van het apparaat worden de geluiden beter opgenomen en is terug luisteren prettig. Ik zoek niet een apparaat om liedjes mee op te nemen, maar gesprekken, die naderhand
terug geluisterd worden. Bijvoorbeeld van een vergadering, een workshop, of zelfs van telefoongesprekken of
video-calls. Misschien heb je ook een andere tip?! Ik hoor het graag van je.

Antwoord: Beste Jeanette, ik doe zelf niet veel aan opnames maken etc., maar ik heb wat rond gekeken op ons aller Internet en voor wat jij wil, moet je eigenlijk kijken naar een dictafoon om geluid mee op te nemen.
Ik heb ook hier gekeken naar vele met diverse prijzen: https://www.vergelijk.nl/memorecorde
r/?quickViewCategory=memorecorder&qui ckViewBrand=tascam&quickViewProduct=
dr_05_v2_digitale_audiorecorder_omni_stereo_ 39456809
Er zijn er ook met twee ingebouwde microfoons en ook, waar nog een losse microfoon in kan. Eentje die mij wel wat leek, was de Toscam set: https://www.amazon.de/dp/ B00LU8K790/ref=asc_df_B00LU8K7901551
006000000/?tag=vergelijk0nl-21&creative=2 2662&creativeASIN=B00LU8K790&linkCode =df0&language=nl_NL
Maar je hebt in die smaken veel keuzes en ook meerdere prijzen. Ik hoop dat je hier wat
aan hebt. Andries

Reactie: Beste Andries, dank je wel voor alle
info. Ik ga er op een rustig moment samen
met m’n zoon naar kijken. 2 zien meer dan 1,
is mijn ervaring! Jeanette

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.