Januari 2017 Vraag en Antwoord 2

Vraag:

Ik heb een heel hardnekkige virus opgelopen. Het is het Secoh-qad virus en ik kan het niet kwijtraken. Elke keer dat ik het verwijderd heb keert het, na het opnieuw opstarten, vanzelf weer terug. Ik word er radeloos van.
Weet jij hoe ik het voorgoed kan verwijderen? 

Antwoord:

Het is een virus dat zichzelf weer activeert, na het opnieuw opstarten van de computer. Zoiets moet dan ook bij de basis worden aangepakt met een virusscanner die al actief wordt  voordat Windows gestart wordt. Ga maar eens naar
https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-rescue-disk voor de zogenaamde Kaspersky Resque Disk.
Op www.bitdefender.com/support/how-tocreate-
a-bitdefender-resque-cd-627.html kunt u de Bitdefender Resque
CD downloaden en maken.
Ook op de website van AVG en Norton kunt u een resque cd aanmaken.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.