Sebtember 2018 Vraag en Antwoord 3

Vraag:

Na het installeren van de nieuwe Windows-10 versie (op uitnodiging van Microsoft) reageerde mijn printer niet
meer op de print commando’s. Ik heb eerst alle eenvoudige oplossingen gezocht als uit- en aanzetten van de printer; loshalen en weer insteken van de printerkabel. Geen reactie. Toen dacht ik slim te zijn en in instellingen, printers, mijn printer eerst te verwijderen en daarna weer te laten toevoegen.

Reactie:

0,0. De computer in instellingen kan mijn printer helemaal niet terugvinden, of herkent hem niet. Wat moet ik doen om dit op te lossen? De printer in kwestie is de Brother HL-5030 laser printer en heeft het tot nu toe
altijd goed gedaan. Kun je hier iets mee? Alvast hartelijk dank voor de moeite.

Antwoord:

Ja, zoiets kan zo maar gebeuren bij een grote update.
Ga even naar: http://support.brother.com/g/b/downloadtop.aspx?c=nl&lang=nl&prod=hl5030_all
En download de volledige software voor jouw type pc. Je moet even kijken of je een 32 of 64 bits versie nodig hebt. Klik daarvoor met rechts op Start en dan met links op Systeem.
Hierin kun je vinden of je een 32 bits of 64 bits hebt. Na het downloaden alles installeren en
de aanwijzingen opvolgen.
Reactie: Allereerst ontzettend bedankt voor de prompte reactie!! Ik had eigenlijk pas maandag iets verwacht, jij hebt
toch immers ook recht op een vrij weekend?! Ten tweede is het me gelukt, maar vraag niet helemaal hoe! Ik wist dat het een 64-bits was, maar twijfelde aan een USB-verbinding of een netwerk versie. Het pakte echter goed uit.
Toen hij het deed was ik al euforisch, maar voor alle zekerheid heb ik de computer afgesloten
en weer opgestart om te zien of het succes veilig gesteld was.
Dat lukte ook. Ik ben je zeer erkentelijk! Nogmaals heel hartelijk
dank!

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.