December 2017 Vraag en Antwoord 2

Vraag:

Van de ene op het andere moment heb ik geen beeld meer op mijn laptop. Vanmorgen in Praag deed hij het en had ik goed beeld. Ik heb hem afgesloten en in mijn koffer gedaan en vanmiddag wilde ik de laptop weer aanzetten en krijg ik geen beeld meer. Het lampje van de harde schijf gaat heel even aan en gelijk weer uit. Het is een ASUS laptop. Ik heb van alles geprobeerd maar niets helpt. Heb jij een idee wat er aan de hand is en heb je mogelijk ook een oplossing? De Bolleboos december 5

Antwoord:

Op de ASUS community website las ik dat je computer in een soort coma kan geraken, als je de laptop dicht doet, terwijl de laptop nog aan staat. Ook bij andere laptops heb ik het in het verleden wel meegemaakt. Het weer tot leven wekken van zijn coma computer is moeilijk en kost vaak veel geduld. Een van de mogelijkheden is de aan/uit knop net zo lang ingedrukt houden tot je een klik hoort. Daarna de aan/uit knop weer aanzetten en gelijk de muis bewegen of de muisknop te beroeren. Soms moet je het meerdere keren proberen.

Het kan ook dat het beeldscherm uitgaat of niet meer aan door virussen of door technische problemen. Als je nog een ander beeldscherm hebt, kun je die eventueel aansluiten en kijken of je dan wel beeld hebt. .Probeer ook eens de Windows toets + P om van video uitgang te wisselen. Als je er echt niet uitkomt, kun je altijd met je laptop de een clubdag komen. Dan kan ik of een van de andere techneuten, echt kijken wat de oorzaak is en je advies geven.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.