December 2018 Vraag en Antwoord 3

Vraag: 
Tijdens mijn vakantie heb ik vrij veel foto’s gemaakt, maar een aantal foto’s kon ik niet openen. Ik heb alle foto’s, die op een SD kaart van de camera stonden gekopieerd naar mijn laptop. Maar die beschadigde
foto’s kan ik nog steeds niet openen. Een bekende fotograaf heeft mij gezegd dat ik een repair-programma moet hebben die de fout kan opzoeken en repareren. Klopt dat of zijn er nog andere mogelijkheden.
Antwoord:
Die fotograaf van u heeft het bij het goede eind, want wat je nodig hebt is – inderdaad – een reparatietool die De Bolleboos december 7 de fotobestanden kan analyseren en, indien mogelijk, repareren. U hebt daarvoor Stella Phoenix JPEG Repair nodig en die kun je
downloaden van: www.stellarinfo.com/jpegrepair.php.

Met de gratis download kun je kijken of beschadigde foto’s hersteld kunnen worden, voordat u overweegt om het aan te schaffen. Een ander programma dat ook goed bekend staat is JPEG Photo Recovery, te downloaden van: jpegrepair.org/.This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.