Februari 2017 Vraag en Antwoord 2

Vraag:

Het is alweer een tijd geleden dat ik een vraag stelde. Maar gisteravond werd ik geconfronteerd met een
vervelende situatie. Ik was bezig met een mail naar mijn dochter in BCN (in feite beantwoordde ik een mail van haar). Plotseling
gebeurde er niets meer. Kon er niets meer. Ik kon voor noch achteruit met wat dan ook. De muis reageerde ook niet.
De laptop uitzetten lukte ook niet
!!! Op het net aansluiten had ook geen effect. Kortom ik vond het knap lastig. Het enige dat
ik kon doen, was maar de batterij vanzelf laten leeglopen. Vanmorgen ging ik controleren en toen was de laptop uit , uiteraard ( batterij leeggelopen).
De mail waar ik mee bezig was, was natuurlijk ook verdwenen. Wat kan hiervan de oorzaak zijn ??? Dit is nl. al de 2e keer dat
dit mij overkomt binnen ongeveer 3 weken. Ik kan bovendien alleen nog maar de muis gebruiken, want de andere methode (“vegen”
met de hand) lukt ook niet !!!
Vandaar mijn vroege mailtje naar jou. Dit wil ik niet nogmaals meemaken. Aangezien dit hele laptop-gebeuren voor mij eigenlijk nieuw
is, weet ik geen raad met dergelijke voorvallen. Ben sowieso geen held op internet, wil dus al helemaal niet zelf gaan experimenteren. Hopelijk kan je mij iets meer vertellen, wat de oorzaak kan zijn en wat er zou moeten gebeuren, om dit te voorkomen in de toekomst.

2.Antwoord:

Op zich heeft jouw probleem met het verzenden van je e-mail niets met Windows Live Mail te maken. Ik denk zelf dat er wat anders aan de hand is. Is jouw virusscanner wel actief en wat doet ie? Ik vermoed namelijk dat er een virus actief is of, wat ook kan, dat jouw computer wellicht overspannen is met mailware of iets dergelijks. Ik kan het pas echt bekijken als je
op 7 januari bij de eerste clubdag van 2017 langs komt. Heb je nu al meer info, mail me dan, dan kan ik kijken of ik nog iets kan doen.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.