Februari 2017 Vraag en Antwoord 3

Vraag:

Mijn computer draait niet erg lekker. Bij het opstarten krijg ik soms een foutmelding en moet ik opnieuw opstarten.
Bij bepaalde programma’s werkt ook niet alles naar wens. Ik heb de harde schijf opgeruimd en op fouten laten scannen, maar dat hielp niets. Heb jij nog een idee wat ik kan doen of moet ik hele boel opnieuw installeren?
Dat is een hele klus en daar zie ik tegenop.

Antwoord:

Zoals je zelf al aangeeft heb je al het een en ander geprobeerd
om het probleem te takkelen. Dat het niet gelukt is, geeft aan dat het probleem elders
ligt. Het kan ook zijn dat een of ander stuurprogrammaje parten speelt. Windows kan je helpen om dergelijke nukkige drivers op te sporen. Druk op de Windows-toets + de R en voer het commando msconfig uit.
Open het tabblad Computer opstarten en plaats een vinkje bij Logboekregistratie tijdens opstarten.
Bevestig met OK en herstart de computer. Wel eerst alle documenten bewaren en sluit alle geopende applicaties af.
Nadat de computer weer opgestart is opent.
Vergeet niet om hierna direct het vinkje weer weg te halen op het tabblad Opstarten van msconfig, want anders blijft Windows steeds
logboeken aanmaken. Succes en mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kun je me op de komende clubdag even tackelen.


 

 

 

 

 

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.