Juni 2018 Vraag en Antwoord 4

Vraag:

Sinds enige tijd ben ik toch overgestapt naar het bankieren via Internet, maar ik voel me er niet helemaal veilig
bij. Ik ben steeds bang dat er toch iets op mijn computer komt dat niet door de virusscanner herkent wordt en ik dan toch een keer het haasje ben. Weet jij nog iets dat ik kan doen om het veiliger te maken?

Antwoord:

Er zijn inderdaad nog een paar zaken die je altijd kan uitvoeren om te voorkomen dat anderen met je gegevens
aan de haal gaan. Ten eerste moet je jezelf aanwennen om eerst naar een InPrivate venster van Edge te gaan en pas daar naar de website van je bank om in te loggen. In mijn voorbeeld gebruik ik ING.
Open Edge en klik rechts boven op de drie puntjes (het meer-teken) en daarna klik je bijna bovenaan op Nieuw InPrivate-venster. In dat venster type je in de adresbalk de naam van je bank. Als je gegevens die je hier intypt
worden extra versleuteld.
Bij de ING kom je in dit venster terecht.
Als je klikt op inloggen moet je al jouw inlog gegevens, zoals gebruikersnaam en jouw wachtwoord zelf steeds opnieuw invullen. Er wordt dus niets op jouw computer bewaard. Om jouw inlog gegevens in te voeren moet je
zelf standaard aanleren om dat met het virtuele toetsenbord te doen. Daarmee verklein je de kans dat jouw gegevens door zogenaamde keyloggers achterhaald worden. Een virtueel toetsenbord werkt heel anders dan een
gewoon toetsenbord. Het virtuele toetsenbord kun je standaard, rechts onder in de Taakbalk vastzetten, zodat hij steeds beschikbaar is.
Klik met rechts op een leeg gedeelte van de Taakbalk en klik op de knop Schermtoetsenbord weergeven. De knop wordt rechts onder zichtbaar .

Klik je links onder op &123, en er worden cijfers en bijzondere tekens zichtbaar. Het kan ook van pas komen als u bepaalde diakritische tekens wilt gebruiken die je niet gelijk terugvindt op het normale toetsenbord.
Als je bijvoorbeeld een ö wilt gebruiken, klik je op de letter o en hou de muisknop even stil en kort daarop verschijnt een serie tekens gebaseerd op de o, zoals ô, ó, ö, ò etc. Op dezelfde manier vindt u nog meer accenttekens
en aanverwanten bij de letters a, e, y, u en i.
Maar er zijn ook veel leuke emoji’s te gebruiken.
Klik op de knop links van de spatiebalk. Je kan kiezen uit ongeveer 250 verschillende
emoticons en andere miniatuur afbeeldingen, opgedeeld in zeven rubrieken die u overal kan gebruiken.
Leer standaard om gebruik te maken van InPrivate vensters en het Schermtoetsenbord en u bankiert weer wat veiliger. En succes met de verdere mogelijkheden van het schermtoetsenbord.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.