Juni 2018 Vraag en Antwoord 5

Vraag:

Ik ben bang dat er iets fout is gegaan met de nieuwste updates. Mijn computer start heel langzaam op, soms wel
een paar keer en na lange tijd zuchten en kreunen kan ik eindelijk iets doen. Weet jij wat er gebeurd kan zijn en nog belangrijker hoe het op te lossen is?

Antwoord:

Het kan zijn dat er bij de update een of ander systeembestand van Windows corrupt is geraakt. Je kan proberen het
op te lossen met een opdrachtregelcommando. Klik op het vergrootglas links onder en type in opdrachtprompt, klik daar met rechts op en kies voor Als administrateur uitvoeren.
Type vervolgens in de opdrachtprompt in: sfc /scannow.
Een krachtiger tool is dism (Deployment Image Servicing and Management),
uit te voeren als Administrator. Met het commando dism /online/cleanup-image /checkhealth, gaat u allereerst na of er ook echt een fout wordt waargenomen. Dat weet u al na enkele seconden.
Het commando dism /online /cleanup-image /scanhealth duurt langer (tot wel 10 minuten), maar gaat grondiger te werk.
Bij vastgestelde problemen kunt u dan: dism /online /cleanup-image / restorehealth uitvoeren, die gaat proberen het probleem te verhelpen met de Windows update functie (dit kan wel tot 20 minuten duren.

 

Lukt het niet om op deze manier het probleem te tackelen, dan is een Systeemherstel nodig. Klik op de Startknop en Instellingen en ga naar de groep Bijwerken en beveiliging en klik links op Systeemherstel. Klik bij het onderdeel Deze PC opnieuw instellen op de knop Aan de Slag en volg de instructies op om uw Windows 10 opnieuw in te stellen.
Succes en mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd op de club dag langs komen en kijken wij of je verder kunnen helpen. Maak wel van te voren een goede back-up van al je eigen programma’s.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.