Oktober 2017 Vraag en Antwoord 1

Vraag:
Toen ik mijn laptop kocht stond er Windows 7 op. Ik heb deze vervolgens ge-upgrade naar Windows 10.
De daarna volgende updates werden zonder problemen geïnstalleerd. Nu krijg ik echter het probleem dat diverse (dezelfde) updates niet worden geïnstalleerd (mislukt). Zie hierover de bijlage. Nadat alles is geïnstalleerd gaat de laptop Windows bijwerken. Vervolgens wordt de laptop opnieuw opgestart. Daar Windows voorbereiden.
Daarna de melding mislukt.
Soms krijg ik ook de melding: Installatie mislukt, oude bestanden worden teruggezet. Bij de voorlaatste update kreeg ik ook een groot blauw scherm in beeld. Daarbij de vraag om directe update of later. Ging volgens mij over een nieuwe versie Windows 10. Ik weet dit niet zeker. Ook dit mislukte.
Mijn vraag is: Wat kan ik hieraan doen om dit probleem te tackelen?
Antwoord 1: Er zijn een paar zaken die ertoe leiden dat de nieuwere updates mislukken. Een van die dingen is het antivirus programma dat je gebruikt. Ik weet niet welke je nu gebruikt, maar alles wat niet van Microsoft is kun je her beste even (tijdelijk) uitschakelen. Als je Malwarebytes of iets dergelijks gebruikt kun je die ook (tijdelijk) uitzetten. Het beste is om eerst ook even met Ccleaner de computer op te schonen. Te downloaden van https://www.piriform.
com/ccleaner. De pro versie kun je enige dagen gratis gebruiken. Je moet zowel de computer als het register opschonen. Je moet ook even kijken of je voldoende vrije ruimte hebt. Moet minimaal 16 GB zijn. Lukt
het allemaal nog niet, dan kun je een volledig nieuwe versie downloaden van Microsoft. Je moet dan gaan naar: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10. Daar kun je gelijk klikken op de blauwe knop Update Nu. Je moet er dan wel voor kiezen om al je bestanden te behouden. Maar ook hier geldt virus scanner (tijdelijk) uit etc.
Reactie 1: Ik gebruik antivirus programma van Ziggo (Ziggo safe online)
Antwoord 2: Die van Ziggo moet je (tijdelijk) verwijderen en later opnieuw installeren. Mogelijk helpt dat.
Reactie 2: Is Windows Defender voldoende en kan ik heb ik in principe het virusprogramma van Ziggo helemaal niet nodig? Dus definitief verwijderen.
Antwoord 3: Windows Defender wordt steeds beter en het hangt ook helemaal af van hoe je veilig je zelf surft en of je wel of niet overal op klikt. De beveiliging van Ziggo is een goed antivirus programma en daar mankeert ook niets aan. Je hebt zelf de keuze wat je wilt.
Reactie 3: Cleaner zijn werk laten doen en Ziggo virus uitgeschakeld. De installatie liep daarna probleemloos.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.