September 2017 Vraag en Antwoord 5

Vraag:

Ik probeer al enige maanden om de nieuwste Creators Update van Windows 10 te installeren. Zelf vraagt de pc er ook om, maar elke keer krijg ik de melding dat ik te weinig geheugen heb. Ik heb ook nogal wat andere software en programma’s geïnstalleerd en heb nog maar net 10 GB aan vrije ruimte over. Windows weigert steeds te updaten omdat ik te weinig vrije ruimte over heb en gaat hij weer terug naar de oude versie. Een nieuwe computer of een grotere harde schijf kopen staat bij mij ook niet bovenaan, want dan ben ik ook alle andere programma’s
kwijt. Heb jij een idee of er nog wat aan te doen is?

Antwoord:

Om een grote update (eigenlijk een nieuwe versie) van Windows 10 uit te kunnen voeren heb je eigelijk minimaal 16 GB aan vrije ruimte op de computer nodig. Dat is nodig om allerlei programma’s en bestanden die je ook wilt behouden, tijdelijk op te slaan. Zoiets kost nu eenmaal veel tijd en hoe meer programma’s en bestanden je hebt, hoe groter de beschikbare vrije ruimte moet zijn.

Maar wat veel mensen (ook computerdokters) niet weten dat je die benodigde extra vrije ruimte ook kunt bereiken door het aansluiten van een extra harddisk, USB-stick of geheugenkaart! De vrije ruimte hoeft niet op je eigen harddisk te zitten, maar kan ook op een extern apparaat beschikbaar zijn.
Hopelijk kun je hiermee uit de voeten om alsnog de Creators Update te installeren. In september komt waarschijnlijk de najaars Creators update uit en dan kun je op dezelfde manier te werk gaan.

This entry was posted in V&A. Bookmark the permalink.

Comments are closed.